Project Triumph TE-1 : Fase 3 ONTHULLING PROTOTYPE

De unieke samenwerking tussen Triumph Motorcycles, Williams Advanced Engineering, Integral Powertrain Ltd, en WMG aan de University of Warwick, gefinancierd door het Office for Zero Emission Vehicles via Innovate UK, is opgezet voor baanbrekende ontwikkelingen op het gebied van gespecialiseerde techniek voor elektrische motorfietsen en innovatief ontwerp van geïntegreerde technologie. Fase 3 van het TE-1-project is met de definitieve bouw van het demo-prototype nu voltooid. Het demo-prototype, waarin voor het eerst alle nieuwste en laatste innovaties van het werk van de projectpartners zijn geïntegreerd.

 

Eén van de belangrijkste projectresultaten van deze fase zijn de testresultaten die de huidige benchmarks en de doelstellingen van de UK Automotive Council voor 2025 overtreffen, waardoor een platform ontstaat met een groot potentieel voor toekomstige ontwikkelingen op het gebied van de prestaties van elektrische motorfietsen.

 

De algemene doelstelling van het TE-1-project is gericht op het ontwikkelen van de capaciteiten van elektrische motorfietsen, om input te leveren voor Triumphs toekomstige aanbod van elektrische motorfietsen, om innovatie, capaciteiten en nieuw intellectueel eigendom te stimuleren en om de geloofwaardigheid en het profiel van de Britse industrie en het Britse design te versterken.

Meer info