Jean-Pierre Wilmotte

Vorige   Overzicht   Volgende

Jean-Pierre Wilmotte

Specialist interne geneeskunde
Jean-Pierre Wilmotte

Na een succesvolle carrière bij Wim Motors zag JP het Triumph-licht toen hij in 2015 het BMC-team kwam versterken. Met een schat aan ervaring en vakkennis was hij de perfecte man om samen met Dries de werkplaats te bemannen.

 

Het motorvirus sloeg al vroeg toe bij JP en na een serie opgevoerde brommers kwam er al snel een Suzuki GT550 in de plaats. Een dikke tweetakt als eerste motor, dat kon toen nog gewoon. Ondertussen maakt JP de wegen onveilig op zijn aangepaste Thruxton 900 waarmee hij al graag eens wat sportmoto’s het vuur aan de schenen legt.

 

Mooiste motormomenten: zijn deelname als technische crew van het Wim motors racing team op de Bol d'Or, de 24-uur endurance race voor motorfietsen. Dit team zou later kampioen worden in het WK endurance!  De Alpen doorkruisen met de Thruxton op weg naar het Tridays-evenement in Oostenrijk kan gelden als mooiste motorreis .

 

In zijn vrije tijd is JP een begenadigd kunstschilder, trekt hij er op uit met zijn moto of bakt hij al graag eens een cake voor de collega’s.


e-mail werkplaats@bmc-assenede.be